CHM-BAU Kéményméretező program

Már nem forgalmazott. Továbbfejlesztett változata a CHM-BAU32 Kéményméretező program.

A program egy vagy több tüzelőberendezés, egyedi vagy gyűjtőkéményes égéstermék-elvezető rendszerének méretezésére szolgál. A kéményméretezés területén közismert CHMC programmal szerzett tapasztalatok felhasználásával készült, annak továbbfejlesztett változata.

screen

A program használható az atmoszférikus égőjű (deflektoros), a blokkégővel felszerelt (túlnyomásos) kazánok, a jelentősebb huzatigénnyel rendelkező készülékek (pl. szilárdtüzelésű berendezések) és a kondenzációs kazánok kéményének méretezésére. Ventilátoros készülékek ugyancsak méretezhetőek.
Több berendezés közös égéstermék-elvezetése esetén azok közösítése történhet közös füstcsőben, de a csatlakozások lehetnek különböző szinteken is, hogy gyűjtőkéményt lehessen modellezni.
A teljeskéménye és ipari ítményt tekintve nem tartalmaz a program korlátozásokat, így a legkisebb készülékek egyedi berendezések központi kéménye egyaránt méretezhető.

screen
Szilárd, folyékony ill. gáz halmazállapotú tüzelőanyaggal üzemelő berendezések kéménye egyaránt méretezhető. A tüzelőanyag összetételét a felhasználó maga állíthatja össze, és későbbi felhasználásokhoz tárolhatja. Ez alapján történnek a sztöchiometriai számítások a tüzelőanyag és az égéstermék paramétereinek számítására.

screen
A kémény ellenállásának, huzatának számítása mellett az égéstermék lehűlését is meghatározza a program. Többrétegű kör keresztmetszetű kémények mellett a négyszög keresztmetszetű falazott kémények és az utólagosan bélelt kéményszerkezeteket is kezeli a program.
A kéményméretezés mellett a kémény környezetvédelmi ellenőrzése is elvégezhető a programmal.
A programhoz tartozó adatbázis tartalmazza kazánok tüzeléstechnikai jellemzőit, különböző kéményrendszerek paramétereit és a települések terhelési indexeit. A legfrissebb adatbázis honlapunkon folyamatosan elérhető, onnan a programfrissítés is megoldható, illetve a program demo változata letölthető.

A program 16 bites, ezért 64 bites Windows alatt nem használható!


Utolsó módosítás: 2020. szeptember 22.